Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

B12 vitamini eksikliğini gideren besin! %570 oranında B12 vitamini içeriyor

Bu haberin fotoğrafı yok
B12 vitamin ihtiyacının yеtеrli düzеydе karşılanmaması durumunda, halsizlik, yorgunluk, еklеm ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, B12 vitamin ihtiyacının vücut tarafından karşılanamadığını, hayati bir bеsin olduğunu bu nеdеnlе düzеnli olarak B12 içеrеn bеsinlеrin tükеtilmеsi gеrеktiğini vurguluyor. Pеki, hangi bеsinlеr B12 vitamini içеriyor? İştе B12 vitamin еksikliğini bitirеn bеsinlеr…
SOYA ÜRÜNLERİ:Omеga 3 bakımından oldukça zеngin olan soya fasulyеsi, B grubu vitaminlеr yönündеn oldukça zеngindir. Günlük içtiğiniz kahvеnizе soya sütü еklеyеrеk ihtiyaç duyduğunuz B12 vitaminin büyük ölçüdе karşılayabilirsiniz.

B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! Bu besin B12’nin doğal ilacı
MANTARLAR:Mantar, еn güçlü B12 kaynaklarından biridir. Bir porsiyon mantar tükеttiğinizdе günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini fazlasıyla karşılamış olursunuz.

B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! Bu besin B12’nin doğal ilacı
İŞLENMEMİŞ TAHILLAR:Bazı tahıl ürünlеri, özеlliklе tahıllar vе tahıl gеvrеklеri, B12 vitamini ilе takviyе еdilеbilir. Kahvaltıda tükеtеcеğiniz tahıl gеvrеklеri günе B12 dеponuz dolu bir şеkildе başlamanızı sağlar.

B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! Bu besin B12’nin doğal ilacı
TAVUK:Tavuk еti, B12 vitamini içеriği bakımından iyi bir kaynaktır.

B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! Bu besin B12’nin doğal ilacı
YUMURTA:B12 vitamini içеriği bakımından oldukça zеngin olan yumurta, bеyin sağlığını da koruyor.

Günlük ihtiyaç duyulan B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! 1 kez tüketmeniz yetiyor

Günlük ihtiyaç duyulan B12 vitamin ihtiyacını %570 karşılıyor! 1 kez tüketmeniz yetiyor

B12 vitamin ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanmaması durumunda, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, B12 vitamin ihtiyacının vücut tarafından karşılanamadığını, hayati bir besin olduğunu bu nedenle düzenli olarak B12 içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, hangi besinler B12 vitamini içeriyor? İşte B12 vitamin eksikliğini bitiren besinler…

SOYA ÜRÜNLERİ: Omega 3 bakımından oldukça zengin olan soya fasulyesi, B grubu vitaminler yönünden oldukça zengindir. Günlük içtiğiniz kahvenize soya sütü ekleyerek ihtiyaç duyduğunuz B12 vitaminin büyük ölçüde karşılayabilirsiniz.

MANTARLAR: Mantar, en güçlü B12 kaynaklarından biridir. Bir porsiyon mantar tükettiğinizde günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini fazlasıyla karşılamış olursunuz.

İŞLENMEMİŞ TAHILLAR: Bazı tahıl ürünleri, özellikle tahıllar ve tahıl gevrekleri, B12 vitamini ile takviye edilebilir. Kahvaltıda tüketeceğiniz tahıl gevrekleri güne B12 deponuz dolu bir şekilde başlamanızı sağlar.

TAVUK: Tavuk eti, B12 vitamini içeriği bakımından iyi bir kaynaktır.

YUMURTA: B12 vitamini içeriği bakımından oldukça zengin olan yumurta, beyin sağlığını da koruyor.

SÜT ÜRÜNLERİ: Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri B12 vitamini içerir. Güçlü kalsiyum içermesi nedeniyle kemik sağlığını da koruyor. Yaşlılığa bağlı kemik erimesini önlüyor.

KIRMIZI ET: B12 vitamini yönünden en zengin besinlerden biri kırmızı ettir. Güçlü bir protein kaynağı olan kırmızı et, birçok kronik hastalığı önlüyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ: Kış mevsimi yaklaşınca balık sezonu da açılıyor. Özellikle haftada bir tüketilen somon, sardalya, ton balığı gibi tüketilen yağlı balıklar B12 vitamini yönünden oldukça zengindir.

KARACİĞER: Karaciğer, B12 yönünden en zengin besinler arasındadır. 100 gram karaciğer tüketimi günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminin W0’ini karşılar.

Vücuttaki B12 vitamini deposunu dolduruyor… Bir porsiyonu yeter, tüm ihtiyacı tek başına karşılıyor – Türkiye Gazetesi

Vücuttaki B12 vitamini deposunu dolduruyor… Bir porsiyonu yeter, tüm ihtiyacı tek başına karşılıyor

B12 vitamini, vücudumuzun sağlıkla çalışmaya devam etmesi için en gerekli vitaminlerden biri. B12 sayesinde hücreler kendini hızlı bir şekilde yenileyip onarıyor, bu yönü sayesinde vücut birçok hastalıkla kolayca baş ediyor. Peki, B12 vitamini içeren yiyecekler hangileri? B12 nerelerde bulunur? Şimdi size bu soruların cevaplarını veriyoruz ve “alışveriş listelerinize bu besinleri eklemeyi ihmal etmeyin” diyoruz.

B12 vitamini eksikliği her yaşta görülebilen bir sorun. Uzmanlar “B12 olmadan sağlığımızı tam anlamıyla koruyamayız” diyor. Vücutta üretilmediği için de dışarıdan alınması şart.

B12 vitamini nerelerde bulunur öğrenmek ve bu vitamini içeren gıdaları beslenmenize eklemeniz için B12 içeren yiyecekleri tek tek sıraladık.

CİĞER

En çok sevilen sakatatlardan ciğer, içerdiği demir ile kan yapar. Aynı zamanda B12 vitamini açısından çok zengindir.

SARDALYA

Sardalya küçük, yumuşak kemikli tuzlu bir balıktır. Pazar tezgahlarında sıkça rastlanan sardalya marketlerde konserve olarak da bulunur. Besleyici yönü zengindir.

150 gram süzülmüş sardalya, günlük B12 vitaminin çoğunu karşılar. Ayrıca bu faydalı balığın, enflamasyonu azaltmak ve kalp sağlığını iyileştirmek gibi birçok yararı da bulunur. Aynı zamanda mükemmel bir omega-3 kaynağıdır.

KIRMIZI ET

Kırmızı et, mükemmel bir B12 vitamini kaynağıdır.

Bir parça (yaklaşık 190 gram) biftek, günlük B12 vitamini alım miktarının %467’sini karşılayabilir.

Kırmızı et B2, B3 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra selenyum ve çinko açısından da zengindir.

Daha yüksek B12 vitamini için az yağlı etleri tercih edebilirsiniz. Etin B12 vitaminini kaybetmemesi için kızartma yerine ızgara yapmak daha iyi olabilir.

SOMON

Somon, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Aynı zamanda mükemmel bir B vitamini kaynağıdır.

Yarım fileto (yaklaşık 178 gram) pişmiş somon, günlük B12 vitamini için gerekli olan miktarın %208’ini karşılayabilir.

Yüksek yağ içeriğinin yanı sıra, yarım fileto somon yüksek miktarda protein içerir.

YUMURTA

Yumurtalar, B2 ve B12 vitaminleri yönünden zengindir. Yaklaşık 100 gram yani iki büyük yumurta, B12 vitamini için gündelik ihtiyacın yaklaşık % 22’sini ve B2 vitamini için gündelik ihtiyacın % 28’ini sağlar.

Araştırmalar, yumurta sarısının yumurta beyazına göre daha yüksek B12 vitamini seviyelerine sahip olduğunu göstermiştir. Yumurta sarısındaki B12’nin emilimi de daha kolaydır. Bu nedenle, sadece beyazları yerine bütün yumurtaların tüketilmesi tavsiye edilir.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri, harika protein kaynaklarıdır ve B12 vitamini de dahil olmak üzere çeşitli vitamin ve mineraller yönünden zengindir. 1 bardak (240 ml) tam yağlı süt, B12 vitamini için günlük ihtiyacın %46’sını karşılar.

Peynir aynı zamanda zengin bir B12 vitamini kaynağıdır. Büyük bir dilim (22 gram) peynir, günlük ihtiyacın yaklaşık %28’ini karşılar.

Tam yağlı sade yoğurt da iyi bir kaynak olabilir. Hatta B12 vitamin eksikliği olan kişilerde bu durumu iyileştirmeye yardımcı olduğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir.