Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler neler olabilir

Bisikletin insan hayatında meydana

Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler neler olmuştur? Bisikleti gelecekte bekleyen değişiklikler ve tarihsel gelişimi

Bisiklet ve insan hayatının değişimi konusunda en belirgin özellik elbette sağlıktır. İnsan gücü ile çalışan bisiklet, sporun yaygınlaşması, sağlığın korunması ve bununla birlikte insanlar daha sağlıklı bir ulaşım imkanı bulmuştur. Bisiklet sürmek insanı motive eden durumlardan biri olduğu için psikolojik açıdan da sağlığa yararlı olmuştur. Ulaşım açısından da insanlar gitmek istedikleri yerlere daha kısa sürelerde gitme olanağı sağlamıştır.

BİSİKLETİN TARİHSEL GELİŞİMİ

Teknolojinin sürekli gelişmesi ve ulaşımda hıza olan önem arttıkça yeni araçların keşfedilmesini sağladı. Bisiklet de bu teknolojilerden biri. Bisiklet, hafif ve kullanışlı olması, yakıtı insan gücü olması günümüzde de cazibesini arttırmada etken oldu. İnsan gücü ile çalışan bisiklet, doğa ve çevre dostu bir araç olması da ekstra güzel bir özelliğidir. 1817 yılında Alman Baron Karl Von Drais modern bisikletin prototipini oluşturan iki tekerlekli aracı icat etmesi ile somut adımlar başladı. Drais, aracını daha hızlı hareket edebilmek için bu fikri geliştirdi. Binici pedal öncesi dönemde ayağını yerden iterek ilerliyordu. 26 Haziran 1819 yılında Von Drais tarafından patenti alınan aracı, Avusturya, Birleşik Krallık, İtalya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi pek çok ülkede popüler hale gelmeye başlayınca Drezin zamanla geliştirilerek bisiklete dönüştü. Pierre ve Ernest Michaux adında baba-oğul iki Fransız Drais’in yaptığı aracın ön tekerlek göbeğine pedal takma fikri gerçek bisiklet icadının doğuşuna etken oldu. Baba-oğul “Michaux Company” yi kurarak seri üretime geçti. Tüm dünyaya hızla yayıldı. Günümüzde ise elektrikli bisikletler gibi dönüşüm devam etmektedir.

BİSİKLETİN İNSAN HAYATINDA MEYDANA GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER NELER OLMUŞTUR?

BİSİKLETİN GELECEKTE UĞRAYABİLECEĞİ DEĞİŞİKLİKLER

Bisiklet sağlık için çok önemli bir araçtır. Ulaşımdan önce elbette sağlık gelmektedir. İnsan sağlığının korunması için bisikletler dünya genelinde teşvik edilecektir. Bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişiklikler arasında elektrikli bisikletlerin kullanımının yaygınlaşması da vardır. Bisiklette zincirli sistemin kaldırılması, sürüş keyfi açısında frenleme, hız, tasarım alanlarında daha modern bir hale getirilebilir. Ayrıca bisikletlerin yük taşıma konusunda bagaj sistemi gibi geliştirmeler yapılabilir.

Bisikletin İnsan Hayatında Meydana Getirdiği Değişiklikler Neler Olmuştur?

Bisikletin İnsan Hayatında Meydana Getirdiği Değişiklikler Neler Olmuştur?

Bisikletin insan hayatı için pek çok değişime sebep olmuştur. Bisiklet, insan gücü ile çalışır. İnsanların sağlığının korunması için de oldukça önemlidir. Bu sebeple bisiklet ulaşımı en sağlıklı ulaşım yollarından bir tanesidir.

Bisikletin İnsan Hayatında Meydana Getirdiği Değişiklikler Neler Olmuştur?

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte insanlar ulaşımlarını hızlı bir şekilde yapmak için araçlar keşfetmişlerdir. Bisiklet de bu teknolojilerin neticesinde icat edilen ulaşım araçları arasında yer almaktadır.

Bisiklet, hafif olması ve kullanımının kolay olması nedeni ile insanlar tarafından çokça tercih edilmiştir. Yakıt olarak insan gücü kullanılması da bu aracın cazip olmasında büyük bir etken olmuştur.

Bisikletler insan gücü ile çalıştıkları için doğa dostu olmaları ile de oldukça caziptir. 1817 yılında Baron Karl Von Drais isimli Alman bir bilim insanı bisikletin ilk prototipini icat etmiştir.

Bisikletin insan hayatında pek çok olumlu etkisi olmuştur. Bunlar;

Bisiklet insanların spor yapmaları için iyi bir kondüsyon aracıdır.

İnsanlar bisiklet kullanarak daha az bir enerji harcarlar. Böylece daha fazla yol gidebilirler.

Bisiklet parçalarının üretilmeye başlanması ile sanayi de oluşmaya başlamıştır.

Bisikletin icadı ile motorlu araçlar geliştirilmeye başlanmıştır.

Caddelere bisiklet yolları yapılmıştır.

İnsanlar bisiklet kullanırken enerji harcarlar. Böylece sağlıklı kalabilirler.

Bisiklet icadı ile yeni iş sahaları oluşmuştur.

Bu araç eğlence amacı ile de kullanılmaktadır

Mekanik tekniklerin de gelişmesine neden olmuştur.

Bisiklet doğa dostu olması ve insan sağlığı için faydalı olması sebebi ile oldukça önemlidir. Dünya genelinde hem doğayı korumak hem de insanların sağlıklı kalmasını sağlamak için bisiklet kullanımı teşvik edilmektedir.

Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler neler olmuştur

Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler neler olmuştur

Ödev cevabı kısaca,
Zamanla bisiklet önemli bir spor haline gelmiş ve bisiklet yarışları yaygınlaşmıştır. İletişim sağlanmasında faydası olmuştur İnsanlar istediği yere özgürce gidebilmişlerdir Gezme hususunda faydası olmuştur. Bisiklet gezintileri vs. Acil bir ise çabucak yetişilebilmeleri sağlanmıştır. Markete ,bakkala vs. çabucak gidilebilir mesela. Aynı zamanda bisiklet yarışları gibi sosyal ve spor faaliyetleri gerçekleştirildi vb. günlük spor ihtiyacımızı karşıladı.

Bisikletin çevre dostu bir taşıttır ve o zamanlardaki insanların çok işine yaramış güzel bir araçtır. Bisiklet insanların hayatında bir sürü değişiklik meydana getirmiştir. Örneğin; insanlar bisiklet sayesinde yürümeye göre daha hızlı ve az enerji harcadığımız bir taşıt, araçtır. Bisikletle insanlar spor yapıp kilo vermişlerdir. Bisiklet spor yapmak içinde kullanılabilir. Onun dışında bisiklet ile ilgili yarışmalarda vardır. Çocuklar ise bisikleti tamamen bir eğlence kaynağı olarak kullanmaktadır. İşte bunlar bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişikliklerdir.

Bisiklet geçtiğimiz asır içinde en çok dikkat çeken icatlar arasında yer almıştır. Tasarımı, işlevi bakımından insanların ilgisini çekmiştir. Kısa mesafelerde kolay ve masrafsız bir ulaşımın gerçekleşmesi için bisiklet zincirli bir sistem olarak iki tekerlek ve ana aksandan ortaya gelmiştir.

Bisikletin gelecekte uğrayabileceği değişiklikler

Bisikletin insan hayatında meydana getirdiği değişiklikler, sağlığın korunması, sporun yaygınlaşması, masrafların azalması, kolay ulaşımın gerçekleşmesi, bireysel araç kullanımının öneminin anlaşılması gibi durumların yaşanmasını sağlamıştır.

Bisiklet sayesinde insanlar çevre dostu icatlar kullanmayı ve yapmayı önemsemiştir. Bisiklet hem doğaya zarar vermez hem de insan sağlığının korunması için spor faaliyetlerinin yapılmasına imkan sağlar.

Ulaşım, insanlar adına tarih boyunca her dönemde oldukça önemli olmuştur. Bu kapsamda ulaşım adına ilk olarak binek hayvanlar kullanılmıştır. Zaman içerisinde teknolojide meydana gelen gelişmeler doğrultusunda ulaşım araçları günden güne gelişmiştir.

Ulaşım adına mekanik olarak kullanılabilen ilk araçlardan bir tanesi de bisikletler olmuştur. Bu kapsamda bisikletler insan gücünün kullanımı ile uzak mesafelerin kat edilmesini sağlamışlardır. Bisikletler, periyodik bakımlarının yanı sıra belirli bir yakıt tüketmemeleri dolayısı ile oldukça uygun bir seçenek haline gelmişlerdir.

Bisikletler günümüzde uzun mesafelerin kat edilmesi adına ulaşım kapsamında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra spor olarak da insanlara sağlık ve eğlence açısından katkı sağlamaktadırlar.