Cezaevinden yayımladığı açıklamada Kara, “Benim Cumhuriyet Halk Partililiğim, daha küçücükken duvarlara ‘Ecevit’ yazmakla, ‘Altı Ok’ çizmekle başladı” diyerek partiye çocukluk yıllarından gelen aidiyetini vurguladı.
Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanarak Döşemealtı Yüksek Güvenlikli Cezaevi ‘ne gönderilen ve geçtiğimiz CHP Genel Merkezi tarafından üyeliği askıya alınan Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, sosyal medya hesabından sitemli bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında Cumhuriyet Halk Partisi ile olan bağının çocukluk yıllarına dayandığına dikkat çeken Kara, “Benim Cumhuriyet Halk Partililiğim daha küçücükken duvarlara ‘Ecevit’ yazmakla, ‘Altı Ok’ çizmekle başladı” ifadesini kullanırken, CHP üyeliğinin askıya alınmasını, partinin üst yönetiminin olağanüstü koşullarda verdiği genel bir refleks olarak değerlendirdi.
‘Dimdik ayaktayız’
“Cumhuriyet Halk Partisi benim ailemdir” diyen Kara, yargılama sürecinin ardından haklılıklarının ortaya çıkacağına inandığını belirttiği paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yolumuza CHP’nin temiz siyaset anlayışını benimseyen evlatları olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süreç, ‘CHP’yi ve Niyazi Nefi Kara’yı itibarsızlaştırırız, belediyeyi de ele geçiririz’ hayali kuranlar için büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Biz, her zamankinden daha güçlü bir şekilde dimdik ayaktayız.”