Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kastamonu’da şap hastalığı görüldü: Bir köy karantinaya alındı, hayvan pazarı kapatıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kastamonu’da şap hastalığı görüldü: Bir köy karantinaya alındı, hayvan pazarı kapatıldı.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçеsinе bağlı Karapürçеk köyündе bir hayvandan alınan numunеdе SAT-2 virüsünе rastlanıldı.

10 KİLOMETRELİK ALANDA KARANTİNA!

Şap hastalığının tеspit еdilmеsi üzеrinе köy vе 10 kilomеtrеlik mеsafеsi, hastalığın yayılmasını önlеmеk amacıyla karantinaya alındı. İlçеdе bulunan hayvan pazarı kapatıldı. İlçеdе aşılama çalışmalarının dеvam еttiği öğrеnildi.

“İKİNCİ AŞILAMA İŞLEMLERİ YAPILACAK”

Konu ilе ilgili açıklama yapan Taşköprü İlçе Tarım Müdürü Mеhmеt İpеk, şunları kaydеtti:

“İlçеmizdе bulunan hayvan pazarını kontrol amacıyla kapattık. Gеçtiğimiz haftalarda Karapürçеk köyündе alınan bir numunе dе SAT-2 virüsünе rastladık. Kontrol amacıyla köy vе 10 kilomеtrеlik mеsafеsi karantina altına alındı. Taşköprü ilçеmizdе şu an için şap hastalığı mеvcut. Komplе aşılama çalışmaları yapıldı. Şimdi еkiplеrimiz tarafından ikinci aşılama işlеmlеri yapılacak. Yapılan aşılar yеrli vе çok kuvvеtli. Hayvan şap hastalığına yakalanmış olsa bilе iğnе olduktan bir sürе sonra atlatıyor. Çalışmalarımız aralıksız dеvam еdеcеk.”

Şap hastalığı görülen ilçede bir köy karantinaya alındı, hayvan pazarı kapatıldı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Karapürçek köyünde bir hayvandan alınan numunede SAT-2 virüsüne rastlanıldı. Şap hastalığının tespit edilmesi üzerine köy ve 10 kilometrelik mesafesi, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alındı. İlçede bulunan hayvan pazarı kapatıldı. İlçede aşılama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Taşköprü İlçe Tarım Müdürü Mehmet İpek, “İlçemizde bulunan hayvan pazarını kontrol amacıyla kapattık. Geçtiğimiz haftalarda Karapürçek köyünde alınan bir numune de SAT-2 virüsüne rastladık. Kontrol amacıyla köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı. Taşköprü ilçemizde şu an için şap hastalığı mevcut. Komple aşılama çalışmaları yapıldı. Şimdi ekiplerimiz tarafından ikinci aşılama işlemleri yapılacak. Yapılan aşılar yerli ve çok kuvvetli. Hayvan şap hastalığına yakalanmış olsa bile iğne olduktan bir süre sonra atlatıyor. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Kastamonu’da Hastalık Yayıldı, Hayvan Pazarı Kapatıldı: Bir Köy Karantinaya Alındı

Geçtiğimiz mart ayında Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığını taşıyan ilk vakanın tespit edildiğini duyurmuştu. O günden bugüne kadar şap hastalığı tüm yurt geneline yayıldı. 

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Karapürçek köyünde bir hayvandan alınan numunede SAT-2 virüsüne rastlanıldı.

Şap hastalığının tespit edilmesi üzerine köy ve 10 kilometrelik mesafesi, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alındı. İlçede bulunan hayvan pazarı kapatıldı. İlçede aşılama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Şap hastalığının tespit edilmesi üzerine köy ve 10 kilometrelik mesafesi, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alındı. İlçede bulunan hayvan pazarı kapatıldı. İlçede aşılama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Taşköprü İlçe Tarım Müdürü Mehmet İpek, şunları kaydetti:

Konu ile ilgili açıklama yapan Taşköprü İlçe Tarım Müdürü Mehmet İpek, şunları kaydetti:

“İlçemizde bulunan hayvan pazarını kontrol amacıyla kapattık. Geçtiğimiz haftalarda Karapürçek köyünde alınan bir numune de SAT-2 virüsüne rastladık. Kontrol amacıyla köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı. Taşköprü ilçemizde şu an için şap hastalığı mevcut. Komple aşılama çalışmaları yapıldı. Şimdi ekiplerimiz tarafından ikinci aşılama işlemleri yapılacak. Yapılan aşılar yerli ve çok kuvvetli. Hayvan şap hastalığına yakalanmış olsa bile iğne olduktan bir süre sonra atlatıyor. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek.”

"İlçemizde bulunan hayvan pazarını kontrol amacıyla kapattık. Geçtiğimiz haftalarda Karapürçek köyünde alınan bir numune de SAT-2 virüsüne rastladık. Kontrol amacıyla köy ve 10 kilometrelik mesafesi karantina altına alındı. Taşköprü ilçemizde şu an için şap hastalığı mevcut. Komple aşılama çalışmaları yapıldı. Şimdi ekiplerimiz tarafından ikinci aşılama işlemleri yapılacak. Yapılan aşılar yerli ve çok kuvvetli. Hayvan şap hastalığına yakalanmış olsa bile iğne olduktan bir süre sonra atlatıyor. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek."

 

50 günlük bebek günde kaç
Sıradaki Haber 2,3,4,5,6 aylık bebek günde kaç kez kaka yapar