Migros, Kazakistan'daki Gıda Perakende Operasyonlarından Çıktı: Ramstore Kazakhstan LLC'nin Pay Devri 34,5 Milyon Dolara Gerçekleşti
Dev Market Zinciri 34,5 Milyon Dolara Satıldı
Migros Ticaret A.Ş, Ramstore Kazakhstan LLC’nin pay devrini 34,5 milyon dolar karşılığında gerçekleştirdi. Migros, Ramstore Kazakhstan LLC’nin pay devri için TOO Evrazia Almaty şirketi ile 34,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.
Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:
“Daha önce Kazakistan’daki gıda perakende operasyonlarından çıkan ve faaliyetlerini sadece Almatı şehrinde bulunan alışveriş merkezinin yönetimi ile sürdüren Şirketimizin bağlı ortaklığı Ramstore Kazakhstan LLC’nin (“Ramstore Kazakistan”) yükümlülükleri ile beraber %100 paylarının devri için, mevcut parite ile yaklaşık 34,5 milyon USD (21.578.200 USD + 11.800.000 Euro) karşılığında, TOO Evrazia Almaty şirketi ile sözleşmeler imzalanmıştır. Yürürlüğe giren sözleşmeler kapsamında söz konusu tutarların tahsili 23 Temmuz 2024 tarihi itibariyla tamamlanmıştır.
Uzun vadeli stratejilerimiz doğrultusunda alınan bu karar, Migros’un yurt içi operasyonlarındaki karlı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlayacaktır.
Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla bu konuya ilişkin görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin daha önce karar alınmıştır.”
29 Nisan 2025 11:15 Mert Ramazan Demir'in Hatay İskenderun'daki yemin töreninden ilk kareler ortaya çıktı.…
29 Nisan 2025 Khloe Kardashian, formda vücudunun sırrını açıkladı. Kilo verme süreci ve motivasyon kaynakları…
29 Nisan 2025 Arabesk müziğin efsane ismi Ferdi Tayfur'un 2 Ocak 2025'teki vefatının ardından, mirasıyla…
29 Nisan 2025 tarihinde akşam saatlerinde evinden ayrılan Yusuf Alim'den haber alamayan yakınları, durumu jandarma…
Son dakika… İstanbul’da ‘borsa’ operasyonu: 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi! İşte şüphelilerin isim listesi
Ünlü şarkıcı Tayfun Duygulu, annesi İclal Duygulu'nun vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu. Annesini bugün son…