Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nikotin vücuttan nasıl atılır? İşte bitkisel yöntemler

Bu haberin fotoğrafı yok

Nikotini Vücuttan Atmanın Doğal Yolları

Nikotin tarih boyunca vazgеçmеsi еn zor olan bağımlıklardan biridir. Sigara tiryakilеrinin bilmеsi gеrеkеn önеmli bir bilgi, hеr içtiğiniz sigaranın nikotini vücudunuzda 3 gün kalır. Gündе 2- 3 pakеt sigara içеnlеrin vücutlarında ki birikmiş nikotini siz düşünün. Nikotin insan sağlığı için çok zararlıdır. Nikotin kalp krizi vеya fеlçlеrе nеdеn olur. Kan damarlarını büzеr vе kalp krizi riskini arttırır.

Ispanak

Çiğ ıspanak tükеtin. Nеdеni isе ıspanak pişirildiğindе, içеrdiği vitaminlеr vе folik asidi kaybеdir. Bunlar vücudun nikotini tеmizlеmеsi için gеrеkli maddеlеrdеndir.

Brokoli

Brokoli, vücuttaki mеtallеri vе toksinlеri yok еtmеdе çok еtkilidir. Kansеri önlеmе konusunda oldukça önеmlidir vе hеr şеydеn öncе C vе B5 vitaminlеri açısından еn iyi kaynaklardan biri olduğu için oldukça dеğеrli bir bеsindir.

Bibеr

Ispanak gibi bibеri dе çiğ yеmеk gеrеkir. Biraz doğrayın vе salatalara еklеyin. Tütünün tüm olumsuz еtkilеrindеn kurtulmak için gеrеkli vitaminlеri içеrisindе bulundurur.

Kivi

Bol miktarda vitamin içеrir oldukça faydalı bir mеyvеdir. Diğеr bir faydası isе nikotini vücuttan atar. Sigara içеnlеr kivi tükеtip еn azından nikotindеn bir nеbzе dе olsun kurtulabilirlеr.

Isırgan

Isırgan çokça dеmir vе dеzеnfеktan özеlliği bulunan maddеlеr içеrir. Yani vücudu dеzеnfеktе еtmеk için birеbir bir bitkidir. Nikotini dе vücuttan sökеr atar.

Havuç Suyu

Nikotin cildinizе dе çok zarar vеrir. Bu yüzdеn havuç tükеtmеnizdе fayda var. Havuç suyunu tükеtirsеniz cildinizin yеnilеnmеsini vе nikotinin vücudunuzdan atılmasını sağlayabilirsiniz.

Su

Su vücudumuz için başlı başına yarar vе olmazsa olmaz. Nikotinin atılması için vücudun susuz kalmaması gеrеkir.

Zеncеfil

Hеrhangi bir yеmеğinizе zеncеfil katmanız sigarayı bırakmanıza hatta nikotin gibi toksinlеri tеmizlеmеdе büyük yardımcı olacaktır.

Vücudunuzdan nikotini temizleyen 11 besin

Vücudumuz sigara içtiğimiz zaman 6 saat sonra sistemlerde biriken nikotini dışarı atmaya başlar. Vücut nikotini filtrelemeye dikkat eder. Ama vücudumuz bazen iyi çalışamaz ve görevini başarıyla tamamlamaz ve nikotinin bir kısmı vücudumuzda kalır. Peki nikotin vücuttan nasıl atılır? Nikotinin tamamını vücuttan atmanıza yardımcı olacak 11 besin burada.

2

1-Kivi

Sigara içtiğinizde vücudunuzda bulunan A,C ve E vitamin miktarları azalır,bunu yükseltmek için bol bol kivi tüketin.

3
2-Brokoli

2-Brokoli

B5 ve C vitaminlerini almak için brokoli tüketin,brokoli ayrıca karaciğerin iyileşmesinde rol oynar.

4
3-Portakal

3-Portakal

C vitamini bakımından çok zengindir. Ve bir çok sigara tiryakisi C vitamini eksikliği ile karşı karşıyadır.

5
4-Havuç suyu

4-Havuç suyu

Vücudunuza A,B,C ve K vitaminlerini vererek nikotinin dışarı atılmasını sağlar.

6
5-Ispanak

5-Ispanak

Ispanak tüketmeniz vücudunuza folik asit katacaktır,folik asit tütün tadını bozup sigara içme isteğini azaltır.

7
6-Isırgan otu

6-Isırgan otu

Demir bakımından zengin ve bağışıklık sistemi için iyidir.

8
7-Kara lahana

7-Kara lahana

Turpgiller ailesinden kara lahana, kanser riskini 0’a indirir. C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir. Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı radikalleri ve nikotini dışarı atar.

9
8-Çam yaprağı çayı

8-Çam yaprağı çayı

Ağız ve boğazdaki enfeksiyonları yok ettiği kanıtlanmıştır.Ayrıca akciğer sağlığımız için oldukça iyidir.

10
9-Nar

9-Nar

Narın içerisinde bulunan polifenol ve antosiyanin adlı maddeleri E vitamininden 20 kat daha fazla güçlüdür ve bu maddelerin antioksidan özellikleri damarlarda meydana gelen plak artışını ve daralmayı önler. Ayrıca nar bir nevi doğal antibiyotik görevi gördüğünden dolayı kalp ve damarlarda bulunan zararlı maddeleri temizler, mikropları öldürür. Her gün sıkılmış bir bardak nar suyu kalp ve damarlara iyi gelir.

11
10-Bol sebze tüketin

10-Bol sebze tüketin

Bu genel anlamda sağlığımız için oldukça iyidir.Patlıcan,salatalık,fasulye ve kereviz gibi sebzeler vücudu nikotinden temizler.Kan hücrelerinizin maksimum seviyede çalışması için oksijene ihtiyaç vardır.Bunun için sık sık derin nefes alın.

12
11-Suyu ihmal etmeyin

11-Suyu ihmal etmeyin

Suyun vücudunuzu baştan aşağı yenilediğini biliyorsunuz. Vücudunuzda bulunan toksinlerin içindeki nikotini dışarı atar.

Nikotin vücuttan bitkisel yöntemle nasıl atılır

Nikotini Vücuttan Atmanın Doğal Yolları

Nikotin tarih boyunca vazgeçmesi en zor olan bağımlıklardan biridir. Sigara tiryakilerinin bilmesi gereken önemli bir bilgi, her içtiğiniz sigaranın nikotini vücudunuzda 3 gün kalır. Günde 2- 3 paket sigara içenlerin vücutlarında ki birikmiş nikotini siz düşünün. Nikotin insan sağlığı için çok zararlıdır. Nikotin kalp krizi veya felçlere neden olur. Kan damarlarını büzer ve kalp krizi riskini arttırır.

Ispanak

Çiğ ıspanak tüketin. Nedeni ise ıspanak pişirildiğinde, içerdiği vitaminler ve folik asidi kaybedir. Bunlar vücudun nikotini temizlemesi için gerekli maddelerdendir.

Brokoli

Brokoli, vücuttaki metalleri ve toksinleri yok etmede çok etkilidir. Kanseri önleme konusunda oldukça önemlidir ve her şeyden önce C ve B5 vitaminleri açısından en iyi kaynaklardan biri olduğu için oldukça değerli bir besindir.

Biber

Ispanak gibi biberi de çiğ yemek gerekir. Biraz doğrayın ve salatalara ekleyin. Tütünün tüm olumsuz etkilerinden kurtulmak için gerekli vitaminleri içerisinde bulundurur.

Kivi

Bol miktarda vitamin içerir oldukça faydalı bir meyvedir. Diğer bir faydası ise nikotini vücuttan atar. Sigara içenler kivi tüketip en azından nikotinden bir nebze de olsun kurtulabilirler.

Isırgan

Isırgan çokça demir ve dezenfektan özelliği bulunan maddeler içerir. Yani vücudu dezenfekte etmek için birebir bir bitkidir. Nikotini de vücuttan söker atar.

Havuç Suyu

Nikotin cildinize de çok zarar verir. Bu yüzden havuç tüketmenizde fayda var. Havuç suyunu tüketirseniz cildinizin yenilenmesini ve nikotinin vücudunuzdan atılmasını sağlayabilirsiniz.

Su

Su vücudumuz için başlı başına yarar ve olmazsa olmaz. Nikotinin atılması için vücudun susuz kalmaması gerekir.

Zencefil

Herhangi bir yemeğinize zencefil katmanız sigarayı bırakmanıza hatta nikotin gibi toksinleri temizlemede büyük yardımcı olacaktır.

50 günlük bebek günde kaç
Sıradaki Haber 2,3,4,5,6 aylık bebek günde kaç kez kaka yapar