Sinan Oğan kimdir, memleketi neresi, hangi siyaseti partilerde bulundu, ne iş yapıyor?
Sinan Oğan kimdir, kaç yaşında memleketi neresi, hangi partiden milletvekili oldu, daha önce hangi görevlerde bulundu, hangi ittifakın cumhurbaşkanı adayı oldu? İşte tüm merak edilenler..
Ata İttifakında hangi partiler yer alıyor, Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir, kaç yaşında, evli mi, kaç çocuğu var gibi sorular arama motorlarında aranmaya başladı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Sinan Oğan olduğunu açıkladı. Özdağ, kurdukları ittifakın adının ise “ATA” olduğunu bildirdi.
Türkiye seçime gidiyor…
14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim için dün karar imzalandı ve start verildi.
YSK takvimi hazırlarken, partiler de seçmenle görüşmeleri hızlandırdı.
“ATA İTTİFAKI”
Bu kısacık arada bir ittifak daha kuruldu.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “ATA İttifakı” kurduklarınıduyururken, Cumhurbaşkanı adayını da açıkladı.
CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU
Daha önce MHP’den iki kez ihraç edilen eski milletvekili Sinan Oğan, ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı oldu.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, “ATA İttifakı imza töreni ve ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Sinan Oğan’ın adaylığının açıklanması için düzenlediğimiz tören saat 14.00’de Zafer Partisi Genel Merkezinde gerçekleştirilecek.” dedi.
Özdağ, “Türk milleti 1921 Anayasası’nı savunan 2 ittifak karşısında çaresiz değildir. Artık ATA İttifakı var.” ifadelerini kullandı.
İTTİFAKLAR SEÇİMİ
14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimler için Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı kurulmuş durumda.
Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi de daha önce dördüncü ittifakı kuracaklarını kamuoyuna duyurmuştu.
Ancak Memleket Partisi, daha ittifak kurulmadan bu gruptan ayrıldı.
SİNAN OĞAN KİMDİR?
Sinan Oğan 1 Eylül 1967 Iğdır doğumludur.
Sinan Oğan, stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir.
SİNAN OĞAN NERELİ?
Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır.
İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.
SİNAN OĞAN KAÇ YAŞINDA?
1967 doğumlu olan Sinan Oğan 56 yaşında. Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapmıştır. Daha sonra, 2004 yılında TÜRKSAM’ın kuruculuğunu üstlenmiştir. Bir dönem TİKA Azerbaycan temsilciliği de yapan Sinan Oğan, televizyon ekranlarında program yapımcılığı da yapmıştır.
Sinan Oğan, 2015 yılında MHP Genel Başkan adaylığını açıklamıştır ancak 26 Ağustos 2015 tarihinde partiden ihraç edilmiştir. Daha sonra açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği Milliyetçi Hareket Partisi’ne geri dönmüştür.
10 Mart 2017’de ise Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile beraber MHP’den yeniden ihraç edilmiştir.
‘Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan kimdir? Sinan Oğan kaç yaşında, hangi partili?
Sinan Oğan, Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı oldu.
SİNAN OĞAN KİMDİR?
Sinan Oğan 1967 yılında Iğdır’da doğdu. Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora yaptı. MO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı.
SİNAN OĞAN’IN SİYASİ KARİYERİ
2011 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçildi. 26 Ağustos 2015 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edildi. Açtığı davayı kazanarak 2 Kasım 2015 tarihinde ihraç edildiği MHP’ye geri döndü.10 Mart 2017 tarihinde Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile birlikte MHP’den tekrar ihraç edildi.
SİNAN OĞAN’IN ÖZEL YAŞAMI
Sinan Oğan, Gökçen Doğan ile evlidir. Çiftin 2 çocukları var.
SİNAN OĞAN’DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan konuşmasında şunları söyledi:
* Dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez. Bugün burada toplanan kalabalık yörük çadırının ateşini yakmıştır. Bu ateş tüm Türkiye saracaktır.
* Sayın Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın söylediği ve bugün Türkiye için demografik bir tehdide dönüşmüş sığınmacı sorununu Türkiye’ye bunları getiren AKP iktidarı çözebilir mi? Onun müsebbiblerinden biri olan HDP ile kol kola giren Millet İttifakı bunu çözebilir mi? Ya 13 milyon sığınmacıyı kabul edeceksiniz ya da geleceksiniz beraber yürüyeceğiz.
* Elbette ki sahada daha çok konuşacağız. Bizim arkamızda para babaları yok, dış güçler yok. Ne ABD ne Rusya ne Çin; her şey Türklük için. Biz size güveniyoruz. “Ne Mutlu Türküm Diyene!” yazısını kaldıranlara da buna sessiz kalanlara öyle bir bağıracağız ki sandıklar, ‘Ben Türk’üm hakkımı çiğnetmeyeceğim’ diyeceğiz yorulmayacağız, çalışacağız.
* Bugün bir seçim karşısındayız. Bize televizyonlar ambargo uyguluyor, her türlü devlet imkanları kısıtlanıyor. Yılmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere gideceğiz.
MHP, Oğan ve ‘Hayır’cı üç milletvekilini daha partiden ihraç etti
MHP’li vekiller Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok ve eski vekil Sinan Oğan partiden ihraç edildi.
‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını açıklayan eski milletvekili Sinan Oğan ve halen milletvekilliği görevindeki Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok parti disiplin kuruluna sevk edilmişti.
Bu dört isim disiplin kurulunun oybirliğiyle partiden ihraç edildi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partide hiç kimsenin referandumda ‘Hayır’ dediği için ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmediğini savunmuştu.
Olağanüstü kongrede liderliğe de soyunan Ümit Özdağ, televizyon programlarında, ‘başkanlık sistemi’nin Meclis’e gelmesi durumunda ret oyu vereceğini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından Özdağ, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş eve kısa bir süre sonra ihraç edilmişti.
8 Eylül 2016 tarihinde ise MHP liderliğine soyunan bir başka isim olan Meral Akşener de oy çokluğuyla partiden ihraç edilmişti. İhraç kararında Akşener’in, Bahçeli için sarf ettiği ‘başparalel’ sözünün etken olduğu belirtilmişti.
Akşener’in ardından üç kişilik kongre çağrı heyeti de partiden ihraç edilmişti.
MHP’nin AKP’yle beraber Meclis’te geçirdiği anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyen ve geçen haftalarda referandum için çalışmalarına başlayan ‘muhalif’ MHP vekilleri üst üste saldırıya uğramıştı.
Sinan Oğan, İstanbul’daki Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki konferansta, “MHP’li biri kendi partisinin kapatılmasına neden ‘Evet’ desin” deyince izleyicilerden biri “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” diye slogan atıp sahneye çıkarak Sinan Oğan’a saldırmış, kürsüyü de devirmişti.
Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere konuşan Bahçeli, Oğan’a yapılan saldırıyla ilgili soruya şu yanıtı vermişti: “Bunun neresini değerlendireyim? Bir kişi kürsüyü yıkıyor. Kimseye bir şey olmuyor. Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz.”
Mersin’in Silifke ilçesinde 16 Nisan’daki ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkeze alan anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ çalışması yürüten Özdağ ve Halaçoğlu’nun etkinliğini yaklaşık 30 kişilik grup‘basmıştı.’ Grup Bahçeli lehine sloganlarla salona zorla girerken kürsüyü de işgal etmişti.