Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaşlandıkça zaman gerçekten hızlanabilir mi? Yaşlandıkça zaman algısı nasıl yavaşlatılır?

Bu haberin fotoğrafı yok

Kişinin yaş aldıkça zaman algısının değişmesinin birçok nedeni bulunmaktadır. İşte o şaşırtan sebepler…

Çocukken ve gençken zaman sonsuzmuş gibi gelse de yaş aldıkça zaman çabucak geçiyor. Sanki zaman hiç geçemeyecek gibi hissediliyor. Ancak yaş aldıkça zaman su gibi akıp gidiyor.

İşte bunun birçok sebebi var ve bazıları oldukça şaşırtıyor. Aslında yaşlandıkça zamanın daha hızlı geçmesi durumu kişiden kişiye değişiyor. Çünkü insanların bilinç altındaki algı kişilerin görüş açılarını da değiştirir.

Ama ilk olarak şunu diyebiliriz gençken biriken anılar yaşlıyken azalır. Bu biriken anılar yaş aldıkça akıllara yer edinir ve sürekli beyin içinde döner bu da zamanın hızlı akmasına sebep olur.

İkinci olarak, beyin ve beden saati vardır. Buna genel olarak biyolojik saat denir. Biyoloik saat de yaşlandıkça yavaşlar. Bu da zamanın hızlı geçtiğini hissettirmesine neden olur.

Üçüncü olarak ise şunu diyebiliriz yaş ilerledikçe vücut dopamini az üretir. Az üretilen dopamin ise vücudun zaman algısını değiştirir.

Çocukken ve gençken yeni tecrübe ve deneyimlerle karşılaşırız anca yaş aldıkça bu yavaşlar. Büyüdükçe beynimizin uyarılması azalır ve bu da zaman algısını değiştirir.