Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024 Kademeli Emeklilik: Son Durum ve Bekleyenler İçin Net Tarihler

2000 SONRASI KADEMELİ EMEKLİLİK ÇIKACAK MI

2000 SONRASI KADEMELİ EMEKLİLİK

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? 2000 sonrası sigortalılar için net tarihler ve son dakika gelişmeleri. Torba yasada yer alıp almadığı ve merak edilen tüm detaylar burada.

Kademeli emeklilikte ilk kez bu kadar net tarihi verildi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2000 sonrası sigortalılar için konuştu, “Başka bir şey konuşulmayacak” dedi.

9 Eylül 1999 ile 2008 arasında ilk kez sigortalı olan çalışanlar kademeli emeklilik bekliyor. 2000 sonrası sigortalıların en çok merak ettiği soru ise kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun o soruya yanıt verdiği gibi bir de tarih açıkladı. Erdursun bir sonraki Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerini işaret etti. 2026 yılından sonra tüm Türkiye’nin gündeminin kademeli emeklilik olacağını dile getirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yani 9 Eylül 1999 yılı öncesinde sigortalı emekli olmaya devam ediyor. Ancak bu tarihten 30 Nisan 2008’e kadar olan dönemde sigortalı olarak ilk kez işe başlayanlar ise prim gün sayısını tamamlasa dahi emekli olma hayali yaş takılıyor. Hem de uzun bir süre daha yaş beklemek zorundalar. İşte burada kademeli emeklilik ne zaman çıkacak sorusu gündeme geliyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN KADEMELİ EMEKLİLİK TELEFONU

“8 Eylül’deki bir kişi EYT’li olduğu yaş şartı olmadan kadın erkek sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamladığında emekli oluyor 9 Eylül’de, 10 Eylül’de ya da 2000’de, 2001’de sigortalı olanlar belki bir günle, bir ayla, bir yılla EYT’li olamadılar.

Birinci tur seçimlerine iki gün vardı. Millet ittifakının adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı. ‘Özgür’ dedi. ‘Ne yapacağız bu kademeli emeklilik konusunda? Nedir durum, nasıl çözülebilir?’ konusunda.

Ben kendisine daha önce aktarmıştım. 8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olanlar için yasal olarak bir adaletsizlik yok ama dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olamaz bakın. 8 Eylül’den 9 Eylül’e geçişte adaletli bir geçiş olur.

Pazar günü seçim var, Cuma günü Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni bu konuyla ilgili beni arıyor. Bin tane telefonu çalar, arar sorar insanlar ama biz bu konuyu konuştuk kendisiyle.

PARTİLER BİRER BİRER KADEMELİ EMEKLİLİK İÇİN TEKLİF SUNUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi grup olarak bir kanun teklifi verdi. Yeniden Refah Partisi bir kanun teklif verdi. Siyasi partiler de artık kanun teklifleri veriyor. Ama kısa vadede yerel seçim öncesinde bir şey olur mu, hiçbir şey olmaz!

Yerel seçim öncesinde bir çalışma olmayacağını söyledikçe kademeli emeklilik bekleyenler, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), onların üyeleri benim bu söylemlerinden sonra bana biraz kızıyorlar.

“EYT GİBİ GECE GÜNDÜZ BUNU KONUŞACAĞIZ”

Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu konu EYT gibi gece gündüz televizyonda, sosyal medyada, YouTube’da kademeli emeklilikten başka bir şey konuşulmayacak.

Bir sonraki cumhurbaşkanı seçimi 2028 de olabilir öncesinde de olabilir, onu bilmiyoruz. Tarihte bir değişiklik olmazsa 2026’dan sonra Türkiye’de kademeli emeklilik çok konuşulur. 2026’dan sonra yavaş yavaş ekonomide de sıkıntılar azalır. Tam da o zaman da kademeli emeklilik konuşulur.”