Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Kikirdekli çorba tarifi” google aramalarının gözdesi oldu

Dev arama motoru Google

Dev arama motoru Google arama motoru verilerini paylaşmaya devam ediyor.

Google Türkiye de sosyal medya hesabından Google’da geçen hafta en çok aratılan konulardan birinin yiyecek olduğunu açıkladı.

Geçen hafta “kikirdekli çorba” için yapılan YouTube aramaları %1.250 arttığı belirtildi.

İşte paylaşım:

GOOGLE DAHA ÖNCE DE VERİLERİ PAYLAŞMIŞTI

Google 2022 yılına dair arama motoru verilerini paylaşmıştı. 2022 yılında Google’da en çok neler aratılmış, Türkiye 2022 yılında Google’da en çok ne aramış ortaya çıkmıştı.

Yine yemek konusu da Google Türkiye Twitter hesabından bir veri paylaşmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre, Tüm dünyanın en çok merak ettiği ilk 10 tarifin içerisinde 3 tane Türk yemeklerinin yer aldığı açıklanmıştı.

Google Türkiye’nin paylaşımı şu şekildeydi:

Tüm dünyanın en çok merak ettiği ilk 10 tarifin içerisinde bizim de tanıdığımız tarifler var. Tuzlu kurabiye, irmik helvası ve bulgur pilavı.

KİKİRDEKLİ ÇORBA NEDİR

Konya yöresine ait Kikirdekli Kesme Çorbası hamur ile yapılan bir çorba türüdür. Kesme, kestirmeli, kikirdekli gibi birçok ismi bulunur.

Çorba, buğday unu, yumurta, tuz ve su ile yapılıyot. Hamuru da su da haşladıktan sonra üzerine süzme yoğurt koyulur.

Kikirdekli Kesme Çorba Tarifi için Malzemeler

  1. Kıkırdak ve erişteyi yapmak için; unu derin bir kaba koyun. Tuzu serpiştirp  yumurtaları kırın. Bir taraftan suyu azar azar ilave ederken, bir taraftan da yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha sert ve elinize yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
  2. Hamuru iki çeşit parçaya, bezeye ayırın. Parçalardan birini hafif unlu tezgahın üzerinde yarım santimden daha ince olacak şekilde, yuvarlak yufkalar halinde açın.
  3. Yufkayı yaklaşık 1 santimetrekarelik kare parçalar elde edecek şekilde kesin. Erişteleri bir sofra bezinin üzerine serip birkaç saat kurutun.
  4. Diğer taraftan, 2. hamur parçasını hafif unlu tezgahın üzerine alıp kurşun kalem kalımlığında şeritler çıkarın. Şeritleri keskin bir bıçakla kuru fasulye boyutlarındaki minik küpler halinde kesip yan yana bir tepsiye yerleştirin. Sonra da bu hamur parçalarını 25 gr tereyağı ya da sade yağda nar gibi kızartıp bir kenara alın. Böylece kikirdekleri hazırlamış olacaksınız.
  5. Çorbayı hazırlamak için; sıcak su ve tuzu büyük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynatın. Su kaynayınca kesme erişteleri atıp karıştırın.
  6. Süzme yoğurt ve dövülmüş sarmısakları bir kasede iyice çırpın. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar alıp yoğurda ilave ederek ılık hale getirin.
  7. Bu yoğurtlu karışımı azar azar ve karıştırarak kaynayan çorbaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kızaran kikirdekleri kattıktan sonra  kalan 25 gr yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun…