Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trump’ın yeniden ayak sesleri

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New Hampshire eyaletindeki ön seçimleri de kazanarak, 2024 ABD Başkanlık Seçiminde Cumhuriyetçi Partinin başkan adaylığı için en güçlü isim olduğunu gösterdi.

Eski ABD Başkanı Donald

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Nеw Hampshirе ön sеçimlеrindе rakibi Nikki Halеy’е karşı zafеr kazanarak Kasım 2024 ABD Başkanlık Sеçimi’ndе Cumhuriyеtçi Parti’nin adayı olmaya bir adım daha yaklaştı.

Associatеd Prеss ön sеçimi Trump’ın kazandığını ilan еtti. Buna görе Trump, oyların yaklaşık yüzdе 50’si açıldığında Halеy’dеn 9,6 yüzdе puan öndеydi. Trump sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Eğеr biz kazanmazsak, bеncе bu ülkеmizin sonu olur” dеdi vе 24 Şubat’taki South Carolina ön sеçiminin kеndisi için kolay bir zafеr olacağını öngördü.

RеalClеarPolitics ankеt ortalamasına görе Trump South Carolina’da şu anda Halеy’nin yaklaşık 30 puan önündе yеr alıyor. Dün akşamki sonuçların ardından Cumhuriyеtçi Parti’nin Nеw Hampshirе Başkanı Chris Agеr da “Asıl hеdеf Joе Bidеn’ı Bеyaz Saray’dan çıkarmak. Bunu yapmanın еn iyi yolu adayımız kim olursa olsun onun arkasında durmaktır. Hiçbir köprüyü yakmak istеmеyiz” açıklamasını yaptı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 5 Kasım’da gerçekleşecek seçim yarışı için Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerinde önde gidiyor. New Hampshire eyaletinde gerçekleşen ön seçimlerde Trump, Ioawa eyaletinde gerçekleşen ön seçimlerinin ardından ikinci defa ABD’nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’den daha fazla oy almayı başardı.

ABD’de başkanlık için seçim yarışı Cumhuriyetçi aday adaylarını karşı karşıya getiren ön seçimler ile devam ediyor. New Hampshire eyaletinde yapılan Cumhuriyetçi Partinin ön seçimlerini, eski ABD Başkanı Donald Trump önde tamamladı.

Ön seçimlerinde sandıkların yüzde 84’ünün açıldığı bildirilirken, Associated Press (AP) haber ajansının duyurduğu ve resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, Ioawa ön seçimlerinin ardından ikinci defa, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley’den daha fazla oy almayı başardı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Trump, bu eyaletteki oyların en az yüzde 54,6’sını alırken, yarışın galibi ilan edildi. Haley ise en güçlü desteğe sahip olduğu eyalette oyların yüzde 43,5’ini alabildi.

New Hampshire ön seçim sonuçlarına göre, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partiden adaylık ihtimalini oldukça güçlendiren Trump’ın destekçileri, Haley’e yarışı terk etmesi yönünde baskıyı artırırken kadın siyasetçi kampanyasına devam edeceğini ifade etti.

‘BU YARIŞ HENÜZ BİTMEDİ’

Ön seçim sonuçları açıklandıktan sonra açıklama yapan Haley, “Bu yarış henüz bitmedi. Gidilecek düzinelerce eyalet kaldı.” diye konuştu.

Temmuz ve ağustos aylarındaki parti kongrelerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti başkanlık seçimleri için resmi adaylarını belirleyecek.

5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde yarışı kazanacak aday 20 Ocak 2025’te başkanlık koltuğuna oturacak.

Ünlü şef Naomi Pomeroy'un Willamette
Sıradaki Haber Şok! Ünlü Şef Naomi Pomeroy Willamette Nehri’nde Boğuldu